Basset Griffon Vendeen
( PBGV )

Basset Griffon Vendeen

Energie

Activitate

Afectiune

Prietenie cu alti caini

Prietenie cu straini

Dresaj

Paza

Protectie

Ingrijire

Statistici energie rasa caini Basset Griffon Vendeen Statistici activitate rasa caini Basset Griffon Vendeen Statistici afectiune rasa caini Basset Griffon Vendeen Statistici prietenie cu alti caini Basset Griffon Vendeen Statistici prietenie cu straini rasa caini Basset Griffon Vendeen Statistici dresaj rasa caini Basset Griffon Vendeen Statistici paza rasa caini Basset Griffon Vendeen Statistici protectie rasa caini Basset Griffon Vendeen Statistici ingrijire rasa caini Basset Griffon Vendeen

Origine Franta

Inaltime 34.0 - 42.0 cm

Greutate 15.0 - 18.0 kg

Istoric rasa Aceasta rasa a fost dezvoltata in regiunea La Vendeen in Franta si se considera ca isi are originea inca din secolul al XVI-lea. Varietatea mica se mai numeste PBGV si este mai raspandita decat varietatea mare.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica spre medie (in functie de varietate) cu un  corp mai mult lung decat inalt, cu picioare scurte. Capul este puternic, lunguiet, cu un bot dreptunghiular si mai lung decat craniul, cu un nas negru sau maro. Ochii sunt mari, de culoare inchisa. Urechile prinse sub linia ochilor sunt destul de lungi, lasate si pliate spre interior cu un par lung ca pe corp. Gatul este lung, pieptul adanc, coada este groasa la baza, subtire la varf, indointa si lasata. Blana are un par aspru, tare, nu foarte lung, nu este ondulat dar are un aspect neingrijit, zburlit. Are barba, sprincene si mustata. Pot fi unicolor (cenusiu sau roscat), bicolor (albi cu pete gri, roscate sau portocalii) sau combinatii de 3 culori (alb, negru si rosu; alb, gri si rosu; alb, cenusiu si rosu).

Personalitate Este un caine inteligent, vioi, curajos, indraznet, activ, energic, social si uneori putin incapatanat. Prietenos, vesel, dornic sa faca pe plac stapanului, este sociabil cu strainii, cu copiii, nu are probleme cu alti caini si nici cu alte animale. Este destul de galagios si este crescut de obicei in haita.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata si pieptanata regulat si odata pe an trebuie trimata. Ghearele la picioare se vor mentine scurte si nu trebuie sa aiba par in exces intre pernutele de la picioare. Urechile se vor mentine curate.

Conditii de viata Se simte cel mai bine in aer liber, intr-un spatiu ingradit unde sa poata face miscare in voie pentru a-si consuma energia, dar se poate adapta si intr-un apartament daca este scos zilnic la plimbari lungi. Ii place sa traiasca intr-o familie activa. Are nevoie de dresaj.

Dresaj Este un caine putin incapatanat, independent si de aceea dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent, echilibrat, sa se tina cont de frica cainelui si facut cu rabdare.

Utilitate Varietatea mare este folosita la vanatoarea in haita a animalelor mai mari; iar varietatea mica se foloseste la vanatoarea iepurilor; fazanilor. Sunt veseli si placuti companioni.

Copyright © infocaini.ro 2009 toate drepturile rezervate.

Termeni si conditii|Contact

x
Feedback

Trimite Feedback