Ciobanesc caucazian
( Ovcharka caucazian, Volkodav, Nagazi )

Ciobanesc caucazian

Energie

Activitate

Afectiune

Prietenie cu alti caini

Prietenie cu straini

Dresaj

Paza

Protectie

Ingrijire

Statistici energie rasa caini Ciobanesc caucazian Statistici activitate rasa caini Ciobanesc caucazian Statistici afectiune rasa caini Ciobanesc caucazian Statistici prietenie cu alti caini Ciobanesc caucazian Statistici prietenie cu straini rasa caini Ciobanesc caucazian Statistici dresaj rasa caini Ciobanesc caucazian Statistici paza rasa caini Ciobanesc caucazian Statistici protectie rasa caini Ciobanesc caucazian Statistici ingrijire rasa caini Ciobanesc caucazian

Origine Rusia Georgia Armenia Azerbaidjan

Inaltime 67.0 - 75.0 cm

Greutate 50.0 - 90.0 kg

Istoric rasa Este o rasa cu origini stravechi. Descinde din Dogul de Tibet ajuns in zona Muntilor Caucaz odata cu populatiile nomade in urma cu mai bine de 2000 de ani. Pana la inceputul secolului 20 acesti caini au trait relativ izolati si astfel si-au pastrat caracteristicile pure ale rasei, dar a ramas astfel o rasa primitiva. Mai tarziu locuitorii fostei Uniuni Sovietice au inceput un program de inmultire atenta a acestora pentru a-i folosi ca animale de paza. Numele sau rusesc este Volkodav (cainele lup) sau Ovcharka (cainele ciobanului).

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, robust, solid, impozant. Are un corp masiv, mai degraba lung decat inalt. Capul este lat si trapezoidal, cu urechile plasate in partea de sus a capului, departate si lasate pe langa cap. Botul este scurt si puternic, cu un nas mare si negru. Ochii sunt in general inchisi la culoare, migdalati si adanciti in orbite. Are osatura solida si sunt destul de elastici in articulatii. Membrele sunt puternice si inalte. Blana este dubla cu o coama bogata. Exista 3 varietati: cu par scurt, mediu si lung. Varietatea cu par lung are un guler bogat si blana deasa pe picioarele posterioare. Cea cu par mediu nu are guler dar are parul lung pe picioarele din spate. Culorile cele mai intalnite sunt diferite nuante de gri cu umbre mai deschise sau ruginii. Poate fi si crem, alb, cenusiu inchis, galben, cafeniu dar si tigrat sau baltat. Deseori are o masca neagra. 

Personalitate Este un caine inteligent, curajos, vigilent, rezistent si echilibrat. Este foarte devotat, prietenos si protector cu familia. Socializeaza bine si cu prietenii familiei. Are insa un caracter independent si dominant, astfel este neincrezator cu strainii. Are de asemenea un comportament dominant si fata de alti caini.

Ingrijire Blana varietatii cu par lung necesita periaj si pieptanat regulat pentru a nu se incalci si a nu forma calti. Varietatea cu par scurt are nevoie de o ingrijire mai putin atenta.

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii si cu un nivel moderat de activitate. Necesita un spatiu mare, ingradit unde sa se poata misca in voie. Are nevoie sa faca miscare zilnica si sa aiba ceva de facut. Avand blana groasa se va acomoda cu usurinta la viata de curte.

Dresaj Nu este foarte greu de dresat intrucat este inteligent si vrea sa faca pe plac stapanului. Totusi acesta trebuie sa aiba experienta in cresterea cainilor si sa aiba un caracter puternic. Cainele, avand o fire independenta, nu trebuie tratat sever niciodata si nici pedepsit.

Utilitate Este mult folosit pentru paza locuintelor, turmelor de potentialii pradatori (hoti, lupi). Este genul de caine care trebuie sa aiba o slujba, nu un caine de companie.

Copyright © infocaini.ro 2009 toate drepturile rezervate.

Termeni si conditii|Contact

x
Feedback

Trimite Feedback