Dog argentinian
( Mastiff argentinian )

Dog argentinian

Energie

Activitate

Afectiune

Prietenie cu alti caini

Prietenie cu straini

Dresaj

Paza

Protectie

Ingrijire

Statistici energie rasa caini Dog argentinian Statistici activitate rasa caini Dog argentinian Statistici afectiune rasa caini Dog argentinian Statistici prietenie cu alti caini Dog argentinian Statistici prietenie cu straini rasa caini Dog argentinian Statistici dresaj rasa caini Dog argentinian Statistici paza rasa caini Dog argentinian Statistici protectie rasa caini Dog argentinian Statistici ingrijire rasa caini Dog argentinian

Origine Argentina

Inaltime 58.0 - 67.0 cm

Greutate 35.0 - 45.0 kg

Istoric rasa Aceasta rasa a fost creata in Argentina la inceputul secolului al XX-lea de catre un doctor prin incrucisarea mai multor rase: Buldog, Bull Terrier, Mastiff si caini de lupta de Cordoba.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, cu un corp dreptunghiular, puternic. Capul este rotund, mare, cu un bot scurt si lat, cu un nas mare, negru cu posibile pete roz. Urechile sunt de marime medie, lasate din nastere si care pot fi taiate pentru a sta ridicate. Ochii sunt usori oblici, migdalati si de culoare inchisa. Coada este lunga si purtata atarnat cu varful usor intors. Blana are un par scurt, des de culoare alba.

Personalitate Este un caine inteligent, iute, curajos, perseverent, puternic si indraznet. Devotat si afectuos cu familia, este precaut cu strainii. Manifesta atitudine dominatoare fata de alti si fata de alte animale din gospodarie, chiar daca a fost socializat cu acestea. In general accepta copiii daca a fost socializat. Nu este un caine prea galagios.

Ingrijire Blana acestui caine este usor de intretinut. Un pieptanat ocazional este suficient.

Conditii de viata Acest caine se simte bine in aer liber, intr-un spatiu adecvat pentru miscare, alaturi de un stapan experimentat in cresterea cainilor. Trebuie socializat si dresat.

Dresaj Trebuie sa fie facut de o persoana cu multa experienta, sa fie echilibrat, consecvent, dar nu sever. Sa se foloseasca un ton bland si o atitudine incurajatoare cand lucrurile merg bine. Un dresaj neadecvat poate avea consecinte imprevizibile.

Utilitate Este un foarte bun caine pentru vanatoarea de porci mistreti si pume. Este crescut si ca animal de companie.

Copyright © infocaini.ro 2009 toate drepturile rezervate.

Termeni si conditii|Contact

x
Feedback

Trimite Feedback