Bull Terrier

 • Energie
 • Activitate
 • Afectiune
 • Dresaj
 • Prietenie cu alti caini
 • Prietenie cu straini
 • Paza
 • Protectie
 • Ingrijire
 • Greutate24 - 30 kg
 • Inaltime53 - 56 cm

Istoric rasa Ca umare a interzicerii luptelor cu taurii din 1835 s-a cautat obtinerea unei rase cat mai bune pentru luptele intre caini. Asa a fost creat Bull Terrierul, prin incrucisarea Bulldogului cu mai multe rase de terrieri (Black and Tan, Fox terrierul) si cu dalmatieni. Mai tarziu au fost creati si Bull Terrierii pitici care au aceleasi caracteristici dar sunt cu 10 cm mai mici si sunt considerati o rasa aparte.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, musculos, puternic, viguros, sprinten. Capul are o forma speicfica acestei rase, de ou, lung, usor curbat de la frunte spre trufa. Ochii sunt oblici, mici, apropati, de culoare inchisa. Urechile sut mici, apropiate, subtiri si drepte. Coada este scurta, conica si purtata orizontal. Au un gat puternic si un piept lat si musculos. Blana are un par scurt, drept, bine lipit de corp, des, aspru, lucios si poate fi : alb curat, cu pete pe cap sau orice culoare fara pete albe.

Personalitate Acest caine este in primul rand dur cu el insusi (suporta dureri foarte mari), foarte curajos si indraznet (nu se teme si nu cedeaza in fata nici unei primejdii), vioi, galagios, vesel, chiar nervos, incapatanat si cu gandire independenta. Daca nu este bine socializat poate fi posesiv cu mancarea si jucariile sale si poate reactiona agresiv atunci cand este provocat. Iubitori de copii, ii accepta cu placere mai ales daca a fost socializat de mic. In general sunt prietenosi cu oamenii, dar se pot angaja in conflicte sangeroase cu alti caini. Totul depinde de natura exemplarului si de modul cum a fost invatat, socializat, dresat. Este credincios stapanului si in general se intelege cu alte animale din casa.

Ingrijire Blana acestui caine nu necesita prea multa ingrijire. Este suficienta perierea cu o manusa de cauciuc pentru indepartarea firelor de par.

Conditii de viata Acest caine se poate adapta la orice conditii i se ofera. Este recomandat numai persoanelor cu experienta in cresterea cainilor, active, care poate sa-si rezerve zilnic timp pentru caine, sa fie rabdatoare si iubitoare. Ii trebuie amenajat un loc moale unde sa doarma. Nu trebuie tinut in soare puternic.

Dresaj Dresajul acestui caine trebuie inceput la o varsta frageda si facut de o persoana cu experienta in cadrul unui curs de dresaj. Daca nu este dresat corespunzator de mic, atunci cand va fi mare va fi greu de stapanit. Este un caine inteligent, care invata repede, dar pentru ca este incapatanat cu o gandire independenta dresajul trebuie sa fie ferm, cu rabdare, consecvent, sa fie invatat sa raspunda prompt la comenzi. Socializarea cu oamenii, cu alte animale si alti caini trebuie facuta cu atentie, de mic.

Utilitate A fost creat pentru a lupta cu alti caini si de aceea mai pastreaza tendinta de dominare. Astazi se foloseste pentru paza locuintelor si ca animal de companie.