Bulldog american

 • Energie
 • Activitate
 • Afectiune
 • Dresaj
 • Prietenie cu alti caini
 • Prietenie cu straini
 • Paza
 • Protectie
 • Ingrijire
 • Greutate27 - 56 kg
 • Inaltime50 - 68 cm

Istoric rasa Este o rasa cu origini in Anglia si provine din Bulldogul englez. Daca insa stramosul lui a fost folosit ca animal de companie, dupa ce luptele cu taurii au fost interzise, Bulldogul american a fost folosit la diferite slujbe in ferma. Asftel, acesta a ajuns sa fie ceva mai mare decat ruda sa engelza, sa aiba picioare mai mari si sa fie mai agil. Dupa al doilea razboi modial, aceasta rasa aproape disparuse, dar un veteran - John D. Johnson din Summerville, Georgia a reusit sa o revitalizeze. Cele mai cunoscute subspecii de bulldog american sunt de tipul Johnson si Scott. Cei de tipul Johnson au o talie ceva mai mare, cu cap mare si bot scurt si au tendinte mai mari de agresivitate. Cainii Scott sunt atletici, cu picioare mai lungi si mai supli.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie spre mare, masiv, cu un corp greu, compact si indesat. Are un cap mare si lat, cu maxilare puternice. Nasul este mare si poate avea orice culoare. Ochii sunt mari, rotunzi, in general inchisi la culoare, si au o cuta intre ei. Urechile sunt medii, semiridicate (in forma de lalea), taiate sau lasate. Gatul este puternic si musculos, iar coada este groasa la baza si prinsa jos, dar ascutita la varf. Poate fi si taiata. Blana este scurta, neteda si aspra si poate avea orice culoare (mai putin negru sau albastru complet) sau combinatie de cate 2 culori. Cele mai intalnite sunt insa rosu tigrat, alb, rosu, cafeniu.

Personalitate Bulldogul american are o personalitate puternica, este impunator si dominant. Este inteligent, calm, curajos si hotarat. Este prietenos, foarte devotat si iubitor cu familia si in special cu copiii. Este insa agresiv cu strainii si cu alti caini, in special cu cei de acelasi sex. De aceea este recomandat, ca in aceeasi casa sa mai fie maxim un caine dar de sex opus. 

Ingrijire Blana acestui caine nu necesita prea multa ingrijire. Un periaj pentru a indeparta parul mort in perioada de naparlire este suficient, de preferinta cu o perie cu par de porc.

Conditii de viata Este o rasa cu un nivel ridicat de activitate si cel mai bine se va simti in aer liber, intr-o curte ingradita unde sa se poata misca in voie. Se va acomoda si la viata de apartament daca va fi scos zilnic la plimbare si joaca. Adora sa se joaca cu copiii, sa faca plimbari lungi, sa alerge, sa se joace cu mingea. Un Bulldog american poate sari si un 1m in aer. Necesita dresaj si socializare.

Dresaj Este un caine usor de dresat. Se recomanda ca dresajul sa fie facut pe un ton bland, prietenos, dar ferm fara a fi sever. Trebuie sa fie consecvent si echilibrat.

Utilitate Este un foarte bun caine de paza si de companie.