Staffordshire Bull Terrier / Staffie,

 • Energie
 • Activitate
 • Afectiune
 • Dresaj
 • Prietenie cu alti caini
 • Prietenie cu straini
 • Paza
 • Protectie
 • Ingrijire
 • Greutate11 - 17 kg
 • Inaltime35 - 41 cm

Istoric rasa Este rezultatul incrucisarilor dintre Bulldog, Fox Terrier cu par neted si White English Terrier si a fost dezvoltat pentru luptele intre caini in secolul al XIX –lea  si era cunoscut ca Pitt Bull Terrier de tip vechi. Dupa ce luptele de caini au fost declarate ilegale a evoluat intr-o rasa de companie. La sfarsitul secolului al XIX-lea a ajuns in SUA unde a fost dezvoltat devenind Staffordshire Terrier american. Este cunoscut in Anglia si SUA. Poarta numele comitatului englez unde a fost recunoscuta in 1935.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, solid, musculos, ce inspira multa putere. Are un piept lat si puternic. Capul este scurt, craniul lat si plat, stop proeminent, bot puternic, frunte ridata si scurta, nas negru.Ochii sunt de marime medie, rotunzi, migdalati si negri. Urechile sunt mici, semiplate sau ridicate. Are un gat gros, puternic. Coada este de marime medie, conica, purtata in jos. Blana are un par scurt, moale si des. Poate avea diverse culori : negru, roscat, maro deschis, alb sau albastru si orice combinatie care nu include albul.

Personalitate Este un  caine inteligent, curajos, tenace, vioi, sprinten, temperat, calm, energic si galagios. Ascultator si devotat stapanului este foarte iubitor si tolerant cu copiii. In Anglia este cunoscut sub numele de cainele doica datorita dragostei lui innascute pentru copii. Este in general prietenos cu oamenii. Atata timp cat au fost socializati de mici cu alte animale din gospodarie nu vor avea probleme cand vor fi mari. Oricat de mult si bine vor fi socializati cu alti caini tot au tendinte de agresivitate aspura acestora, mai ales masculii.

Ingrijire Blana acestui caine se poate peria ocazional cu o perie de cauciuc pentru a indeparta firele moarte.

Conditii de viata Acest caine se poate adapta la conditiile de viata oferite – aer liber sau apartament. Este recomandat acest caine persoanelor active, cu experienta in cresterea cainilor, care isi pot rezerva zilnic timp pentru caine, sa fie iubitoare si rabdatoare. Nu trebuie tinut mult timp in soare puternic. In prezenta altor caini se recomanda sa poarte botnita si va fi plimbat prin locuri mai putin populate.

Dresaj Dresajul acestui caine trebuie facut de o persoana cu experienta.Este un caine inteligent care invata destul de repede, dar uneori mai poate fi putin incapatanat. De aceea dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent, fara a fi dur sau sever ci incurajator si cu manifestari de dragoste. Trebuie socializat de mic cu alte animale din gospodarie si cu alti caini. Ii place sa alerge, sa se joace cu mingea, sa faca aport. Cand face suficienta miscare, este linsitit in casa.

Utilitate Este folosit pentru paza locuintei si ca animal de companie.